Koret

Staka er et blandet islandsk kammerkor, der arbejder i København. Koret blev etableret i efteråret 2004, og har siden afholdt mange koncerter i Danmark og udlandet, ofte med andre Nordatlantiske kor i København fra Grønland og Færøerne. Derudover deltager Staka i indspilninger til film, i festivaller og officielle statslige arrangementer, samt stævner og koncerter i udlandet.

Staka består af ca. 20 sangere, hvoraf de fleste har sunget i kor siden de var helt unge, og mange har en sang- eller musikuddannelse bag sig.

Koret har et blandet repertoire og fokuserer især på nyere islandsk kormusik, da korets formål bl.a. er at repræsentere den islandske musikkultur i Danmark.

Dirigenten

Stakas dirigent, Tóra Vestergaard er født og opvokset på Færøerne. Hun har en kandidatgrad i Almen Musikpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2013 med hovedfagene Korledelse, Sang og Sangpædagogik, og dertil har hun også en kandidatgrad i Klassisk Korledelse fra Syddansk Musikkonservatorium 2015. I tillæg til disse uddannelser har Tóra ‘Grundkursus i Anne Rosing Metoden’ fra Anne Rosing Sanginstituttet.

Som korleder, solo-sanger og musikpædagog er Tóra Vestergaards musikalske profil meget alsidig. Udover sangelever, babysalmesangshold og faste kor, har hun en del projektarbejde og kor-workshops, hvor hun blandt andet har været instruktør på den færøske Korfestival 2016 og 2017, instruktør for Kor72 2018 og skal være en af instruktørerne ved Nordisk Kirkesangsfest 2018 i Odense. Tóra er fast dirigent for det færøske kor, Húsakórið, og det islandske kor, Staka, i København, samt projekt-korleder for Føroya Symfoniorkestur Kór.

Som sanger er Tóra Vestergaard en del af vocal performance ensemblet – Dopplers, og giver derudover også solokoncerter både indenfor den klassiske og den rytmiske genre. Indenfor det sidste år kan der nævnes optræden til Nytårskoncerten med det Føroya Symfoniorkestur, optræden for H.M. Dronning Margrethe på hendes besøg på Færøerne, samt optræden på den danske ambassade i Kina, som repræsentant for den færøske musikkultur og hermed som en del af erhvervsministeriumets promovering af Færøerne.

Tóra har været dirigent for Staka siden 2018.

Sangerne

Sopran

Erla Guðmundsdóttir
Kristín Þóra Jökulsdóttir
Lotte Sangstad
Pernille Holm Mogensen
Ragnheiður Jónsdóttir
Vera Gudmundsdottir

Alt

Dagbjört Jónsdóttir
Hanna Birna Sigurðardóttir
Hildur Ploder Vigfúsdóttir
Merete Sanderhoff
Sigrún Huld Jónasdóttir
Steinunn Atladóttir

Tenor

Finnur Karlsson
Flemming Viðar Valmundsson
Jónas Ásgeirsson
Smári Þorsteinsson

Bas

Dofri Jónsson
Eric Husebø Chambenoit
Garðar Sigurðarson
Hans Emborg Bünemann

Pressemateriale

Her kan du hente billeder i høj opløsning af koret. Billederne må bruges frit til pressemateriale.

Klik på billedet for at downloade.